Ford-Mondeo.dk

Stedet for Mondeoentusiaster
Dato og tid er tirs 21. nov 2017 01:28

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 9 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: man 1. aug 2011 19:58 
Offline
Guld Medlem
Guld Medlem

Tilmeldt: tors 21. jul 2011 20:41
Indlæg: 41
Geografisk sted: Ribe
Hej forum
Jeg har en MK1 Ghia fra 93 uden lyd i nogle af de 4 højtalere der er i dørene.
Jeg har prøvet at tage dørbeklædningen af i passager siden, og måle gennemgang i lednigerne. Jeg kan mål/følge ledningen fra højtaleren og til stikket i dørkarmen. Inde i kabinen, er det ikke sådan lige at komme til, men kan da måle ved radioen, og der er ikke forbindelse fra højtaler til radio, men fra højtaler til stikket der sættes i dørkarmen, er der.
Skal højtalerne aktiveres ? (noget der skal programeres før de er aktive ?)


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 2. aug 2011 07:24 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2316
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
nej, de er "aktiveret" fra fabrikken..

har du målt gennemgang fra stikket i midterkonsollen og ud til radioen?

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 2. aug 2011 08:59 
Offline
Guld Medlem
Guld Medlem

Tilmeldt: tors 21. jul 2011 20:41
Indlæg: 41
Geografisk sted: Ribe
Jeg kan se på diagrammet at der sidder en Audio enhed over bagved handskerummet.(hvilket jeg vil tro er en forstærker)
Kan det tænkes den skal have noget strøm eller lignende før der er "hul igennem" fra radio til højtelere ?
Jeg har tjekket sikringer, både til radio og audio enhed.
Nede på audio enheden, er der et stik ala netværksstik, med en flad, ca 1 cm bred, ledning. Denne ledning, ser ud til også at være bagved radioen, men uden stik (hvis det ellers er den samme, det har jeg ikke lige fået målt endnu)
Kan det tænkes det er noget styre strøm til audio enheden ?
Alle stik bag radioen var klippet da jeg købte bilen, men jeg har taget den originale radio/kasette fra den anden Mondeo jeg har.


Top
 Profil  
 
Indlæg: ons 3. aug 2011 15:53 
Offline
Guld Medlem
Guld Medlem

Tilmeldt: tors 21. jul 2011 20:41
Indlæg: 41
Geografisk sted: Ribe
Løsningen (næsten) fundet.
Fra audio enheden, går ledningerne til et stik på indersiden af dørstolpen.
Jeg tog stikket ud af dørstolpen. Der sidder så et stik magen til, som jeg så satte i, og så er der "hul igennem" fra radio til dørhøjtalere.
Jeg har taget audio enheden ud, da den jo så ikke er sluttet til noget, så nu vil jeg lige se om jeg kan finde noget om den.
Mit gæt er, at der skal signal fra en anden type radio, igennem de tynde ledninger med "netværkstikket" ned til audio enheden, og derfra gik det jo til højtalerne.
Men da de tynde ledninger ikke er forbundet til noget oppe bag radioen, og kun ved audio enheden, så giver det sig selv at der ikke kom noget ud til højtalerne.
Så en Ghia er forberedt på at spille igennem audio enheden (forstærkeren) eller hvis man sætter et andet stik i, direkte fra radio.
Vi lærer noget hver dag :lol:


Top
 Profil  
 
Indlæg: fre 5. aug 2011 07:18 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2316
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
Det er faktisk kun på et fåtal af modeller der sidder forstærker i fra fabrikken.. Du har været "heldig" at finde een..
:-)

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: fre 5. aug 2011 07:30 
Offline
Guld Medlem
Guld Medlem

Tilmeldt: tors 21. jul 2011 20:41
Indlæg: 41
Geografisk sted: Ribe
Det er som skrevet en Ghia model, dvs. der stort set er alt hvad der kunne fås af udstyr dengang. A/C, el-ruder, el-soltag, original alarm, udvidet indstrumentering med sensorer til bla. bremsebelægning, lys og spejle i begge solskærme, el-justerbart føresæde, skuffe under passagersæde osv.
Jeg mangler dog en fartpilot, så jeg er lidt på jagt.
Om jeg er heldig, ved jeg nu ikke, der er ikke så pokkers meget ved en forstærker, når man ikke har den rigtige radio at sætte til, den har tidligere ejere valgt at klippe ud på med en bidetang.
Jeg syntes ikke engang at jeg kan finde ud af hvilke radio der passer til forstærkeren, så jeg kunne gå på jagt efter en original radio.
Jeg fik også kun løst problemet halvt da jeg endnu ikke har lyd i bagdørene.


Top
 Profil  
 
Indlæg: fre 5. aug 2011 09:17 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2316
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
jojo, men nu er den forstærker ikke standard i alle ghiamodeller :)

Fartpiloten er ret nem at montere når du får den - jeg har en kammerat der har en liggende til salg for et godt bud.. :)

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: man 8. aug 2011 20:34 
Offline
Guld Medlem
Guld Medlem

Tilmeldt: tors 21. jul 2011 20:41
Indlæg: 41
Geografisk sted: Ribe
Det kunne da godt være interresant med den fartpilot. Hvormeget af den har han ?
Har han også rattet med kontakterne i ?


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 9. aug 2011 12:06 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2316
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
det er et komplet sæt som jeg skulle have monteret for ham, så det er inkl alt..

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 9 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke vedhæfte filer i dette forum

Hop til:  
cron
POWERED_BY
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team