"Nye" instrumenter - men viser forkert...

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 2001 - 2007 (også kaldet MK3)
Post Reply
User avatar
Truckeren
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 269
Joined: Thu 11. Aug 2016 18:33
Year: 2003
Model?: Mk3, 2003, 2,0 St.car. 145 Trend
Fuel: Diesel
Location: Ishøj

"Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Truckeren » Sat 9. Sep 2017 15:07

Hej.

Jeg har netop været hos huggeren og fået fat på en kørecomputer til min Mondeo 2.0 Stc. 2003. Efter at have fået den monteret virker både benzinmåleren og temperatur måleren korrekt, men slet ikke hverken omdrejningstælleren el. speedometeret, hvorfor? Det eneste jeg har bibeholdt er den sorteforplade med de hvide urskiver og flyttet dem over på den "nye" kørecomputer.

Hvad kan der være galt her? Nogen som nogen ideer til at få det problem løst/rettet?
Mvh.

Truckeren "Spooky.M@".
Ford Mondeo 2,0 16V 145 Trend Stc. 04.2003 (State Blue Metalik)
m/ både JydeKrog, Hundegitter - og - LED Angel Eyes.
Nockten
Sølv Medlem
Sølv Medlem
Posts: 22
Joined: Thu 20. Aug 2015 08:31
Year: 2001
Model?: Mondeo mk3

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Nockten » Sat 9. Sep 2017 15:55

Er du så 100% sikker på at lige netop det nye speedometer har de samme ting kodet ind som din har? Har fået fortalt at hvis man fx har en 2,0 så skal speedometeret også være det og det samme gælder om det er benzin/diesel
User avatar
Truckeren
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 269
Joined: Thu 11. Aug 2016 18:33
Year: 2003
Model?: Mk3, 2003, 2,0 St.car. 145 Trend
Fuel: Diesel
Location: Ishøj

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Truckeren » Sat 9. Sep 2017 22:46

Ja! Det var en benziner med nøjagtigt den samme motor - eller - en's motor som min - CJBA.

Monstro man skal Resette ECU'en før det funker så?
Mvh.

Truckeren "Spooky.M@".
Ford Mondeo 2,0 16V 145 Trend Stc. 04.2003 (State Blue Metalik)
m/ både JydeKrog, Hundegitter - og - LED Angel Eyes.
User avatar
Truckeren
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 269
Joined: Thu 11. Aug 2016 18:33
Year: 2003
Model?: Mk3, 2003, 2,0 St.car. 145 Trend
Fuel: Diesel
Location: Ishøj

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Truckeren » Sun 10. Sep 2017 08:16

Jeg spekulerer på, om det er fordi ECU'en skal resettes??? ALtså det at man kortslutter + og - på batteriet i ca. 15 sek.? Eller findes der andre metoder til at få "dyret" til at opføre sig pænt? Det går jo slet ikke at man tror man farer igennem en landsby med 50 (iflg. speedo'en) men reelt kører 80 km/t. og får en venlig hilsen fra et Android Cam, vel?
Mvh.

Truckeren "Spooky.M@".
Ford Mondeo 2,0 16V 145 Trend Stc. 04.2003 (State Blue Metalik)
m/ både JydeKrog, Hundegitter - og - LED Angel Eyes.
Trend 2004
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 432
Joined: Sat 26. May 2012 05:07
Year: 2004
Model?: mk3 2.0 Stationcar fra 9/2004
Fuel: Diesel
Location: 2630 Taastrup
Contact:

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Trend 2004 » Sun 10. Sep 2017 11:03

Truckeren wrote:Hej.

Jeg har netop været hos huggeren og fået fat på en kørecomputer til min Mondeo 2.0 Stc. 2003. Efter at have fået den monteret virker både benzinmåleren og temperatur måleren korrekt, men slet ikke hverken omdrejningstælleren el. speedometeret, hvorfor? Det eneste jeg har bibeholdt er den sorteforplade med de hvide urskiver og flyttet dem over på den "nye" kørecomputer.

Hvad kan der være galt her? Nogen som nogen ideer til at få det problem løst/rettet?
Virker de, men viser forkert?
always look on the bright side of life
User avatar
Truckeren
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 269
Joined: Thu 11. Aug 2016 18:33
Year: 2003
Model?: Mk3, 2003, 2,0 St.car. 145 Trend
Fuel: Diesel
Location: Ishøj

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Truckeren » Sun 10. Sep 2017 22:50

JA - de "virker" men viser bare helt forkert.
Mvh.

Truckeren "Spooky.M@".
Ford Mondeo 2,0 16V 145 Trend Stc. 04.2003 (State Blue Metalik)
m/ både JydeKrog, Hundegitter - og - LED Angel Eyes.
Trend 2004
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 432
Joined: Sat 26. May 2012 05:07
Year: 2004
Model?: mk3 2.0 Stationcar fra 9/2004
Fuel: Diesel
Location: 2630 Taastrup
Contact:

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Trend 2004 » Mon 11. Sep 2017 20:43

Satte du viserne på ligesom sidste gang, da du satte de hvide skiver i? Jeg synes vi har været igennem det samme før?
Jeg tænker på om du prøvede det nye instrumenthus inden?
always look on the bright side of life
User avatar
Truckeren
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 269
Joined: Thu 11. Aug 2016 18:33
Year: 2003
Model?: Mk3, 2003, 2,0 St.car. 145 Trend
Fuel: Diesel
Location: Ishøj

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Truckeren » Tue 12. Sep 2017 06:46

Ja, jeg fik dem sat rigtigt på efter lidt tid og testning. Men nej, prøvede ikke det nye instrument hus men skiftede bare viserne og skiverne over på det nye hus.
Mvh.

Truckeren "Spooky.M@".
Ford Mondeo 2,0 16V 145 Trend Stc. 04.2003 (State Blue Metalik)
m/ både JydeKrog, Hundegitter - og - LED Angel Eyes.
User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2361
Joined: Mon 13. Apr 2009 19:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by noisy_cricket » Tue 12. Sep 2017 10:06

hvordan har du flyttet viserne over på?

De skal trykkes på mens bilen er i bevægelse for at virke som de skal..
/cs
Board Administrator
Trend 2004
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 432
Joined: Sat 26. May 2012 05:07
Year: 2004
Model?: mk3 2.0 Stationcar fra 9/2004
Fuel: Diesel
Location: 2630 Taastrup
Contact:

Re: "Nye" instrumenter - men viser forkert...

Post by Trend 2004 » Tue 12. Sep 2017 11:11

noisy_cricket wrote:hvordan har du flyttet viserne over på?

De skal trykkes på mens bilen er i bevægelse for at virke som de skal..
Det var næsten det jeg skrev sidst
always look on the bright side of life
Post Reply