Langsom til at starte

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 2001 - 2007 (også kaldet MK3)
Post Reply
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Mon 10. Apr 2017 09:46

Hej. Nogen der har et forslag til hvad der evt kan være galt med min mondeo 2.0 benzin fra 2005?
Nogen gange er den lang tid om at starte. Det er som om den nogen gange ikke får benzin når man skal starte. Har ikke lagt mærke til nogen specielle forhold der gør sig gældende. Det kan være både med kold og varm motor. Bilen har kørt knap 260000km og har lige fået service med alle filtre, tændrør, kabler mm.


Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Mon 10. Apr 2017 09:48

Den kan også være vanskelig at køre meget langsomt med. 10 km/t. Så hugger den lidt, men det er måske også meget langsomt at kun køre 10? Ellers kører den fint og bruger ikke vand eller olie
Fordlars
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 230
Joined: Mon 21. Sep 2015 23:27
Year: 2006
Model?: Mk3 2006 130hk ghia navi x aut
Location: 9400 Nørresundby

Re: Langsom til at starte

Post by Fordlars » Mon 10. Apr 2017 16:03

kan være luft på brændstofsiden, tænding, (kabler, tændrør ) utæt oring ved dyser, EGR, og sikkert meget andet, men start med det billige (tænding )
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Wed 12. Apr 2017 12:28

Jeg prøver at kigge de ting efter. Hvad med t-map sensor? Kan den også have indflydelse på start symptomerne?
Fordlars
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 230
Joined: Mon 21. Sep 2015 23:27
Year: 2006
Model?: Mk3 2006 130hk ghia navi x aut
Location: 9400 Nørresundby

Re: Langsom til at starte

Post by Fordlars » Wed 12. Apr 2017 19:08

Det kan være alt muligt har lige rodet med en 146 HK benzin, den er utæt i udstødningen, så melder lampesonde fejl, den lugter af benzin og længe om st starte, så alle muligheder er åbne, har du haft en pc på for at se om den melder noget?

Nu kan jeg ikke se hvor du kommer fra, men der er sikkert en der kan hjælpe her på forum med udblæsning, bor du i nærheden af mig kan jeg udlæse for dig.
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Wed 12. Apr 2017 23:04

Der er ikke noget utæt i udstødningen, men det har der været inden jeg fik bilen. Der er heller ikke nogen benzin lugt. Har næsten lige købt bilen, og lavet lidt på den og fået den synet.
Kommer ikke lige til Nørresundby, men Tak for tilbuddet. Kan det hjælpe at prøve at læse fejl ud igennem instrumentbrættet? Eller måske at tage strømmen fra så den nulstiller? :?:
Bortset fra det, så har den ikke gjort det siden jeg skrev det første indlæg?
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Tue 18. Apr 2017 20:51

Så begyndte den igen med sine start vanskeligheder. Har nu bestilt en ny tændspole, så det kan udelukkes. Så må tiden vise om det hjælper.
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Sun 23. Apr 2017 08:45

Tændspole udskiftet, ingen forskel. Stadig samme startproblem.
LMF
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 868
Joined: Sun 2. Nov 2014 18:42
Year: 2005
Model?: Mk3 Ghia st.car 2,0 TDCI
Fuel: Diesel
Location: Esbjerg

Re: Langsom til at starte

Post by LMF » Sun 23. Apr 2017 08:58

Hvilken stand er tændkabler og tændrør i ?
Stenstrup
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 51
Joined: Sun 17. May 2009 10:05
Year: 2005
Model?: Mondeo 2,0 trend st. Car mk3
Fuel: Diesel
Location: 4573

Re: Langsom til at starte

Post by Stenstrup » Sun 23. Apr 2017 15:44

Rør og kabler er helt nye. Har efterhånden bemærket at problemet er mest udtalt ved varm motor. Det er dog ikke hver gang.
For det meste starter den som en mis om morgenen, når motoren er kold.
Ved ikke om det har noget med for højt benzinforbrug at gøre. Har ved sidste tankning målt den til 11.8 km/l ved længere ture ved ca 100 km/t. Er det højt, lavt eller meget normalt?
Post Reply