Ford-Mondeo.dk

Stedet for Mondeoentusiaster
Dato og tid er søn 19. nov 2017 15:06

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 10 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: lør 18. mar 2017 19:21 
Offline
Bronze Medlem
Bronze Medlem

Tilmeldt: lør 18. mar 2017 19:07
Indlæg: 10
Jeg er helt nybagt ejer af en Mondeo 2,0 benzin stationcar fra 2004 med 313.000 km på tælleren.

Den kører OK, men har problemer med vibrationer og manglende trækkraft ved lave omdrejninger - når motoren kommer over 3000-3500 rpm kører den perfekt. Efter længere tids søgning på dette fine forum fandt jeg ud af, at det sandsynligvis skyldtes tændningssystemet - og nu har jeg skiftet både tændrør, tændkabler og tændspole. Det har bestemt hjulpet, og motoren melder ikke længere fejl - men der er dog stadig noget af problemet tilbage.

Tændrørene så bestemt ikke godt ud - ud over den sædvanlige koksbelægning var to af dem smurt ind i olie. Jeg tænker, at det skyldes længere tids dårlig forbrænding - eller hvad? Nu tænker jeg, at det fortsatte problem kan skyldes, at motoren er møgbeskidt indvendigt. Og hvad stiller jeg så op med det?

Skal den have en motorrens? Er det nok med benzinadditiv og så en masse motorvejskørsel? Eller hvad er bedst at gøre? Er det overhovedet skidt, der er mit problem, eller er der noget, jeg overser? Hvis det er rensning, der skal til, kan nogen så anbefale et bestemt produkt?

Den havde næsten ingen olie på, da jeg fik den. Det er selvfølgelig fyldt på. Den trænger sikkert gevaldigt til et olieskift, men det vil jeg lige udskyde, hvis nu der skal hældes noget additiv i motoren eller benzinen først.

Den havde også problemer med tomgangen, da jeg fik den - men en rensning af tomgangssensoren har hjulpet meget, dog uden at problemet er væk. Det er dog ikke generende, for den går kun lidt op i omdrejninger - aldrig ned, så bilen går i stå. Det er muligt, der skal en ny tomgangssensor til (hvilket jeg også fik afslag i prisen for). Men jeg tænker, at det ikke kan være relateret til den manglende trækkraft og de dårlige vibrationer ved lave omdrejninger?

Jeg håber, nogen kan hjælpe, så jeg ikke bare skal gætte selv.


Top
 Profil  
 
Indlæg: lør 18. mar 2017 20:07 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem

Tilmeldt: søn 20. sep 2009 17:49
Indlæg: 1917
Jeg er overhovedet ikke til bensinbiler, men mit bud er dine indsprøjtningsdyser. Tror den vil spille helt vildt, hvis du skifter dem.


Sent from my iPad using Tapatalk


Top
 Profil  
 
Indlæg: lør 18. mar 2017 22:14 
Offline
Bronze Medlem
Bronze Medlem

Tilmeldt: lør 18. mar 2017 19:07
Indlæg: 10
Men hvis dyserne er besværede, ville det så ikke også give problemer ved motorvejsfart?


Top
 Profil  
 
Indlæg: lør 18. mar 2017 22:43 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem

Tilmeldt: man 21. sep 2015 22:27
Indlæg: 204
Geografisk sted: 9400 Nørresundby
Jeg er heller ikke 100 meter på lige din model, men der er som regel ikke det store når de får noget jonna ud af motorvejen, det er næsten altid tomgang og lave omdrejninger bøvlet kommer. Så mit bud er også dyser, filter, eller i hvertfald noget med benzin tilførslen.


Top
 Profil  
 
Indlæg: man 20. mar 2017 07:51 
Offline
Platinum Medlem
Platinum Medlem

Tilmeldt: ons 20. jan 2016 12:29
Indlæg: 98
Geografisk sted: 6300 Gråsten
Jeg har før brugt følgende med udemærket resultat: http://www.billigbilpleje.dk/pi/Liqui-Moly-Proline-Motorrens-500-ml-1-stk_2642288_158168.aspx


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 21. mar 2017 14:49 
Offline
Bronze Medlem
Bronze Medlem

Tilmeldt: lør 18. mar 2017 19:07
Indlæg: 10
Opdatering: Problemet er blevet værre siden sidst, og jeg har skiftet benzinfilter. Den melder nu igen fejl - fejltænding på cylinder 1 og 3.


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 21. mar 2017 20:12 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem

Tilmeldt: man 21. sep 2015 22:27
Indlæg: 204
Geografisk sted: 9400 Nørresundby
Hvad med tændspolen


Top
 Profil  
 
Indlæg: ons 22. mar 2017 06:48 
Offline
Bronze Medlem
Bronze Medlem

Tilmeldt: lør 18. mar 2017 19:07
Indlæg: 10
Som jeg skrev i det første indlæg, er tændspolen også blevet skiftet.


Top
 Profil  
 
Indlæg: ons 22. mar 2017 14:06 
Offline
Bronze Medlem
Bronze Medlem

Tilmeldt: lør 18. mar 2017 19:07
Indlæg: 10
Jeg har nu også opdaget, at bilen bruger RIGTIG meger olie - 3-4 liter pr. 1000 km. Benzinen spiser den også for hurtigt (7-8 km pr. liter).


Top
 Profil  
 
Indlæg: ons 22. mar 2017 19:51 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem

Tilmeldt: søn 20. sep 2009 17:49
Indlæg: 1917
dysterland skrev:
Jeg har nu også opdaget, at bilen bruger RIGTIG meger olie - 3-4 liter pr. 1000 km. Benzinen spiser den også for hurtigt (7-8 km pr. liter).
så er det sgu nok tid til en huggermotor


Sent from my iPad using Tapatalk


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 10 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot] og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke vedhæfte filer i dette forum

Hop til:  
POWERED_BY
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team