Hjælp. Mondeoen går i stå ved koldstart

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 1996 - 2001 (også kaldet MK2)
Post Reply
kingtorben
Gæst

Hjælp. Mondeoen går i stå ved koldstart

Post by kingtorben » Thu 18. Sep 2008 18:16

Hej alle. Jeg har lige købt en gammel mk1 fra 93. Rigtig fed bil. Jeg kunne ikke lade være med at blive bidt af jeres hjemmeside....
Jeg prøver herigennem at finde årsagen til den eneste men irriterrende fejl på bilen. Den vil simpelthen ikke gå tomgang når den er kold. Det er som om der ikke er nogen ændring på blandingen, hvadenten den er kold eller varm.Jeg synes at jeg har tjekket ALT. Både vacumslanger, tænding og alt muligt andet. Jeg tror det er temp.føleren der giver computeren besked på at motoren er kold. For den går fint når den er varm. Men er der nogen der ved hvor dælen den sidder...? Eller er der nogen der har en anden løsningsmodel..? Hilsen Torben. Slagelse
Dennis E
Gæst

Re: Hjælp. Mondeoen går i stå ved koldstart

Post by Dennis E » Thu 18. Sep 2008 18:54

Hej Torben

Temp. føler sidder på højre side af motorblokken (når du står foran bilen og kigger ind i motorrummet) ved termostaten, der er 2 følere. Den som styrer temp i instrumentbrættet og den anden (mener det er den øverste) som går til ECU.

P.S. Velkommen til siden :D
mondeoDK
Gæst

Re: Hjælp. Mondeoen går i stå ved koldstart

Post by mondeoDK » Sun 5. Oct 2008 00:40

Det kunne også være noget så simpelt som din olie... Hvis den er for tyk, så vil den opføre sig præcis sådan når den er kold, og problemet forsvinder når olien bliver varmere og mere flydende(Erfaring taler her :oops: )

5W-30 er vist den du skal bruge :P
Post Reply