Højtaler aktivering

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 1996 - 2001 (også kaldet MK2)
Post Reply
Plop
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 41
Joined: Thu 21. Jul 2011 21:41
Model?:
Location: Ribe

Højtaler aktivering

Post by Plop » Mon 1. Aug 2011 20:58

Hej forum
Jeg har en MK1 Ghia fra 93 uden lyd i nogle af de 4 højtalere der er i dørene.
Jeg har prøvet at tage dørbeklædningen af i passager siden, og måle gennemgang i lednigerne. Jeg kan mål/følge ledningen fra højtaleren og til stikket i dørkarmen. Inde i kabinen, er det ikke sådan lige at komme til, men kan da måle ved radioen, og der er ikke forbindelse fra højtaler til radio, men fra højtaler til stikket der sættes i dørkarmen, er der.
Skal højtalerne aktiveres ? (noget der skal programeres før de er aktive ?)


User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2368
Joined: Mon 13. Apr 2009 20:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: Højtaler aktivering

Post by noisy_cricket » Tue 2. Aug 2011 08:24

nej, de er "aktiveret" fra fabrikken..

har du målt gennemgang fra stikket i midterkonsollen og ud til radioen?
/cs
Board Administrator
Plop
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 41
Joined: Thu 21. Jul 2011 21:41
Model?:
Location: Ribe

Re: Højtaler aktivering

Post by Plop » Tue 2. Aug 2011 09:59

Jeg kan se på diagrammet at der sidder en Audio enhed over bagved handskerummet.(hvilket jeg vil tro er en forstærker)
Kan det tænkes den skal have noget strøm eller lignende før der er "hul igennem" fra radio til højtelere ?
Jeg har tjekket sikringer, både til radio og audio enhed.
Nede på audio enheden, er der et stik ala netværksstik, med en flad, ca 1 cm bred, ledning. Denne ledning, ser ud til også at være bagved radioen, men uden stik (hvis det ellers er den samme, det har jeg ikke lige fået målt endnu)
Kan det tænkes det er noget styre strøm til audio enheden ?
Alle stik bag radioen var klippet da jeg købte bilen, men jeg har taget den originale radio/kasette fra den anden Mondeo jeg har.
Plop
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 41
Joined: Thu 21. Jul 2011 21:41
Model?:
Location: Ribe

Re: Højtaler aktivering

Post by Plop » Wed 3. Aug 2011 16:53

Løsningen (næsten) fundet.
Fra audio enheden, går ledningerne til et stik på indersiden af dørstolpen.
Jeg tog stikket ud af dørstolpen. Der sidder så et stik magen til, som jeg så satte i, og så er der "hul igennem" fra radio til dørhøjtalere.
Jeg har taget audio enheden ud, da den jo så ikke er sluttet til noget, så nu vil jeg lige se om jeg kan finde noget om den.
Mit gæt er, at der skal signal fra en anden type radio, igennem de tynde ledninger med "netværkstikket" ned til audio enheden, og derfra gik det jo til højtalerne.
Men da de tynde ledninger ikke er forbundet til noget oppe bag radioen, og kun ved audio enheden, så giver det sig selv at der ikke kom noget ud til højtalerne.
Så en Ghia er forberedt på at spille igennem audio enheden (forstærkeren) eller hvis man sætter et andet stik i, direkte fra radio.
Vi lærer noget hver dag :lol:
User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2368
Joined: Mon 13. Apr 2009 20:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: Højtaler aktivering

Post by noisy_cricket » Fri 5. Aug 2011 08:18

Det er faktisk kun på et fåtal af modeller der sidder forstærker i fra fabrikken.. Du har været "heldig" at finde een..
:-)
/cs
Board Administrator
Plop
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 41
Joined: Thu 21. Jul 2011 21:41
Model?:
Location: Ribe

Re: Højtaler aktivering

Post by Plop » Fri 5. Aug 2011 08:30

Det er som skrevet en Ghia model, dvs. der stort set er alt hvad der kunne fås af udstyr dengang. A/C, el-ruder, el-soltag, original alarm, udvidet indstrumentering med sensorer til bla. bremsebelægning, lys og spejle i begge solskærme, el-justerbart føresæde, skuffe under passagersæde osv.
Jeg mangler dog en fartpilot, så jeg er lidt på jagt.
Om jeg er heldig, ved jeg nu ikke, der er ikke så pokkers meget ved en forstærker, når man ikke har den rigtige radio at sætte til, den har tidligere ejere valgt at klippe ud på med en bidetang.
Jeg syntes ikke engang at jeg kan finde ud af hvilke radio der passer til forstærkeren, så jeg kunne gå på jagt efter en original radio.
Jeg fik også kun løst problemet halvt da jeg endnu ikke har lyd i bagdørene.
User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2368
Joined: Mon 13. Apr 2009 20:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: Højtaler aktivering

Post by noisy_cricket » Fri 5. Aug 2011 10:17

jojo, men nu er den forstærker ikke standard i alle ghiamodeller :)

Fartpiloten er ret nem at montere når du får den - jeg har en kammerat der har en liggende til salg for et godt bud.. :)
/cs
Board Administrator
Plop
Guld Medlem
Guld Medlem
Posts: 41
Joined: Thu 21. Jul 2011 21:41
Model?:
Location: Ribe

Re: Højtaler aktivering

Post by Plop » Mon 8. Aug 2011 21:34

Det kunne da godt være interresant med den fartpilot. Hvormeget af den har han ?
Har han også rattet med kontakterne i ?
User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2368
Joined: Mon 13. Apr 2009 20:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: Højtaler aktivering

Post by noisy_cricket » Tue 9. Aug 2011 13:06

det er et komplet sæt som jeg skulle have monteret for ham, så det er inkl alt..
/cs
Board Administrator
Post Reply