Ford-Mondeo.dk

Stedet for Mondeoentusiaster
Dato og tid er lør 18. nov 2017 09:16

Alle tider er UTC + 1 time




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Varm motor..
Indlæg: ons 20. maj 2009 17:57 
Gæst
Jeg har lagt mærke til min motor bliver meget varm, selv ved mindre køre ture.
På måleren inde i bilen stiger varmen ikke meget, og blæseren går heller ikke igang.
Idag kørte jeg små 6km, ved normal kørsel( 70-80Km/t) og da jeg standsede kogte den nærmest og blæseren startede ikke.. Jeg prøvede forsigtigt og skrue låget af vand beholderen, der var meget overtryk, og vandet kogte..
Hvad kan fejlen være? Jeg har nada forstand på biler :oops: , men kunne forestille mig det er thermostaten den er gal med.. Men hvordan skifter jeg den?


Top
  
 
Indlæg: tors 21. maj 2009 10:13 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2315
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
termostaten er det nok!
hvis du står foran bilen og kigger på motoren, sidder den i højre side af motoren, hvor den store slange går ind.
Du skal tømme lidt af kølesystemet, ved at dreje på en skrue i kølerens bund (venstre side - modsat termostaten)
Derefter piller du den store slange af og piller derefter "låget" af.. (den sorte plastikting hvor slangen går ind i)
(den sidder fast med 3 11mm bolte(mener jeg)) - Sørg for at bruge noget ordentligt værktøj, da den nederste kan være meget rusten

når du har pillet låget af, kan termostaten pilles ud med fingrene.

derefter gør du alting i modsat rækkefølge for at samle..

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: tors 21. maj 2009 10:14 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2315
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
husk i øvrigt at mærke efter på køleren om den bliver varm. hvis den ER varm, er det ikke termostaten. - tjek kølerblæseren..

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 26. maj 2009 17:53 
Gæst
Har fået lidt hjælp af en kammerat, og det var ikke thermostaten. Køleren blev nemlig varm, Jeg er nu på udkig efter en ny motor til blæseren, da vi målte på ledningerne var der spænding men den kørte ikke.. Men tak for svaret, nu ved jeg hvordan jeg gør hvis det skulle ske hvis thermostaten går.. ;)


Top
  
 
Indlæg: ons 27. maj 2009 10:24 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2315
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
ud til en hugger og find en ny, så virker det igen.

termostaten kommer helt sikkert til at gå på et tidspunkt - så hænger den åben og motoren er 100 år om at blive varm om vinteren.

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 23. mar 2010 17:22 
Gæst
jeg fik ordnet vognen sidste sommer... Nu har jeg så et nyt problem, også med varmen.. Jeg får ingen varme i kabinen, men moteren koger ved selv små ture..


Top
  
 
Indlæg: ons 24. mar 2010 12:44 
Offline
VIP Medlem
VIP Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: man 13. apr 2009 19:36
Indlæg: 2315
Geografisk sted: Sverige, syd for Helsingborg
defekt termostat eller vandpumpe! :-) - køb den (termostaten) originalt hos ford!

Vandpumpe skal du bede værksted skifte og så skaffer de den med garanti på arbejdet og det hele..
Du skal have ny tandrem og strammer på samtidigt.. - det koster nok omkring 3-4K inkl alt..

_________________
/cs
Board Administrator


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 7 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke vedhæfte filer i dette forum

Hop til:  
POWERED_BY
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team