Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 1996 - 2001 (også kaldet MK2)
Post Reply
Jimmy_K
Gæst

Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Post by Jimmy_K » Wed 23. Jan 2008 18:48

Skulle skifte bærekugle i venstre side i dag. Den originale er monteret med nitter, så for at lette arbejdet ville jeg pille hele bærearmen af. Lavede denne operation for ca 2 år siden i højre side uden nogen problemer. Men den gik ikke denne gang. For at komme ordentligt til boltene, løsnede jeg forbroen som jeg også gjorde sidst. Boltene i forbroen er skruet op i møtrikker indvendigt i vangen. Selvfølgelig gik begge disse møtrikker løse i vangen. Ringede til værkstedet hos Ford for at høre om de brugte noget special-værktøj til at fiksere disse bolte. Nixen biksen. Møtrikerne er svejst fast inde i vangen, så den eneste mulighed er at skære vangen op og svejse dem fast igen. LORTEDAG !!! Et simpelt bærekugleskift der ikke burde tage mere end max en time, tog mig lidt over 3 timer. Øv øv øv.
Så det gyldne råd må være at man kun skal løsne forbroen hvis det er absolut nødvendigt :cry:

Jimmy_K


Guest
Gæst

Re: Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Post by Guest » Sun 11. Jan 2009 16:46

Hvorfor os løsne hele forbroen for at gøre det? Det gør det da ikke nemmere tværtimod.. Det burde også være muligt at bore nitterne ud til bærekuglen når bærearmen er løsnet yderst.. Der er endda kørnet for i nitterne.. Alternativt piller du hele bære armen ud.. Altså løsner de sidste 2 bolte... Begriber slet ikke folk gider være så nærige for at spare 200 kr og ikke skifter hele bærearmen komplet .. En ny komplet koster 449,- hva koster en bærekugle? 149,-? så skal der bores og bruges tid på det os.. Dine bøsninger ryger alligevel snart når bærekuglen er færdig og så skal du på den igen. Du ku os ha købt en Haynes manual så var du os sluppet.. Den koster max 200,- mener jeg gav 149,- for min.

Synes mest man kan lære af det her at man skal ikke være nærig og springe over hvor gærdet er lavest for at spare en smule :D
Guest
Gæst

Re: Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Post by Guest » Tue 13. Jan 2009 21:07

Bedre sent end aldrig hva ;-)
Forbroen skal sænkes for at man kan trække den ene af boltene til bærearmen ud. Ikke nødvendigt at bore nitter ud. Det er hurtigere at slibe hovedet af, så falder resten ud. Og ja det kan godt gøres mens bærearmen sidder på, det er bare meget nemmere at smide den i skruestikket.
Mondeo er lidt noget fuck at skrue i. Hvis man skal skifte kobling skal forbroen også sænkes, og hele motoren hældes lidt nedenom.
Tarillon
Gæst

Re: Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Post by Tarillon » Fri 12. Mar 2010 15:32

håber du har smurt det hele med kobber fedt nu så det ikke gror fast igen
User avatar
noisy_cricket
VIP Medlem
VIP Medlem
Posts: 2368
Joined: Mon 13. Apr 2009 20:36
Year: 2011
Model?: Mk4.5 2.0 TDCi
Fuel: Diesel
Location: The world

Re: Hvordan man ikke skal skifte en bærekugle...

Post by noisy_cricket » Wed 17. Mar 2010 13:52

du kunne jo gøre som mig - skære bolten igennem og smide den nye i nedefra med locktite - så kontrollerer du den en gang om ugen i en måned.. bingbadabing.. ingen problemer :-)
/cs
Board Administrator
Post Reply