Motorvarmer vil ikke starte pga for lidt batteri

Her kan diskuteres teknik, problemer osv. relateret til Ford Mondeo årgang 2014 - (også kaldet MK5)
Post Reply
Pal
Bronze Medlem
Bronze Medlem
Posts: 11
Joined: Wed 2. Apr 2014 09:26
Year: 2016
Model?: mk5 2.0 180 HK
Fuel: Diesel

Motorvarmer vil ikke starte pga for lidt batteri

Post by Pal » Mon 9. Mar 2020 09:52

Hej

Jeg har et fabriksmonteret Webasto-fyr i min Mondeo MK5 180 2016.

Motorvarmeren ville ikke starte - fejlmeddelelse:
Park heater not started, Low battery state of charge.

Jeg prøvede så at lade batteriet op, men det hjalp ikke.
Min gamle MK3 med motorvarmer sled også batterier op hvert 3-4. år, så jeg købte et nyt batteri.

Men selv med det nye batteri fik jeg samme fejl. Så ladede jeg det nye helt op, og så ville motorvarmeren starte.
Hurra, men bare efter jeg havde kørt én dag i bilen (2 x 50 km) ville motorvarmeren ikke starte igen - og med samme fejl - for lidt batteri.

Så, har nogen af jer ide til hvad der kan være galt? - kan det være generatoren? Kan jeg slå fra et sted at fyret overhovedet kontrollerer spændingen?


Langebjerg
Sølv Medlem
Sølv Medlem
Posts: 38
Joined: Thu 2. Aug 2012 12:58
Year: 2018
Model?: MK5 2,0 Titanium Powershift 180 Hk
Fuel: Diesel
Location: Roskilde

Re: Motorvarmer vil ikke starte pga for lidt batteri

Post by Langebjerg » Fri 3. Apr 2020 19:34

Hej Pal

Jeg fik for nylig brev fra Ford Danmark om at jeg skulle til eftersyn med min Mondeo fra Juni 2018.
Den skulle have skiftet en "Batterivagt" Der havde været problemer med dårlig forbindelse og korrodering på batteripol og man frygtede utilsigtet brand.
Jeg var på værksted og fik skiftet, hvad de på faktura uden beregning, kalder for Batteristyringssystem.
Tænker blot, hvis der nu på din bil er lidt dårlig forbindelse til batterivagt, at det måske hindrer motorvarmer i at starte.

Mvh. Langebjerg
Post Reply